Elndulás a meseúton

1. A meseút kezdőpontja a Harmónia cukrászda vagy a Rozmaring cukrászda
Itt nyitvatartási időben megvásárolhatod a belépőjegyet mely 2000 ft egy párnak és 10 fő fölött  300ft/fő a csoportoknak. A kulcsot kaució ellenében viheted el.

2. Itt egy térképet és egy kulcsot, melyek segítségével felderítheted a meseházakat!

3. A meseházak kulcsát, oda vidd vissza ahonnan elhoztad! 

Amennyiben csoporttal jönnél kérjük jelezd ezt nekünk, a kedvező belépőjegyért!

QR kód  

Ha a telefonodra letöltesz egy qr kód olvasót, és a meseházakban leolvasod, a telefonodon megjelenő oldalon elolvashatod a mesét akár útközben is, ha szeretnéd elmentheted. Találsz itt egy gombot ami a helyszínt bemutató lapra visz, ahol megnézheted a pontos helyedet és praktikus információkat olvashatsz a helyszínről. Természetesen QR kód olvasó nélkül sem vesztesz semmit ez csak egy ráadás, ami ha kamaszokkal mész talán élvezetesebbé teszi számukra is az utat!

Milyen hosszú az út?

Az állomások tetszőleges sorrendben és idő alatt, önállóan látogathatók végig!
A meseút összességében hozzávetőleg 7km területen elhelyezett meseházikókból áll, amik egymástól különböző távolságokra vannak.
Mivel önjáró program a hossza 1-2 órás sétától az egész napos barangolásig igény szerint alakítható.
A meseházak közül mindenki igénye, kedve szerint válogathat, az indulásnál kapott térkép alapján.

Hol tudunk enni-inni pihenni menet közben?

A weboldal meseállomásokat bemutató pontjain összegyűjtöttük, hogy a meseházakhoz közel milyen szolgáltatások érhetők el, hol lehet eső, hideg esetén megmelegedni, ebédelni, kávézni, borozni, fagyizni, hol van múzeum, játszótér, csónakázási lehetőség, panoráma és fotópont a közelben.
A meseházakban található QR kódok segítségével könnyebben tudsz tájékozódni! Ha leolvasás után találsz itt egy gombot ami a helyszínt bemutató lapra visz, ahol megnézheted a pontos helyedet és praktikus információkat olvashatsz a helyszínről. Természetesen QR kód olvasó nélkül sem vesztesz semmit ez csak egy ráadás, ami ha kamaszokkal mész talán élvezetesebbé teszi számukra is az utat!
A pontok környékén elérhető szolgáltatásokat is jelöltük, a www.meseut.hu weboldalon ingyenesen letölthető meseútlevélen is!
Az állomások tetszőleges sorrendben és idő alatt, önállóan látogathatók végig.


A gyerekekkel is mehetünk?

Nyugodtan végigjárhatjátok a gyerekekkel közösen is a felnőtt meseutat, a mesék egy része csupán szerelmesekről szóló tündérmese, de figyelj rá, hogy a síkfőkúti ládikákban, a Csendülőnél és a Barlanglakásoknál lévő házikó nem gyerekeknek való! Pajzán meséket rejt! 

Ha a családodat is hoznád együtt is teljesíthetitek a Felnőtt Szerelmes Meseút és a Családi "Sárkányvadász" meseutat. A két útvonal kevés különbséggel fedi egymást, így már 20 gyönyörű házikót fedezhettek fel!

Mindkét útvonal végigjárható babakocsival is, de a Panoráma hotel kertjébe egy hosszabb lépcsősoron jutsz le.

A kutyusunkat elhozhatjuk?

A felnőtt meseút is kutyabarát!

Le tudom tölteni a térképet?

Ha nem szeretnél papír térképet magaddal vinni, töltsd le itt: